Modern Zaans

czaarpeterpad-woningen
Deze woningen in prachtige sfeervolle Zaanse stijl zijn ideaal voor gezinnen die graag de warmte en gezelligheid van een oude wijk willen combineren met het comfort en de kwaliteit van nieuwbouw. Het centrum met winkels, supermarkt, basisschool, restaurants, Zaantheater, bioscoop, bus- en treinstation ligt op loopafstand.

De Zaanse Schans laten wij voor wat het is. De twee onder 1 kappers hebben een Zaans uiterlijk en doen denken aan de stoere pakhuizen die her en der in de Zaanstreek staan. Die waren gebouwt met eenvoudige materialen en hebben minder details als de Zaanse woningen met hun rijk versierde daklijsten, makelaars, deuren en kozijnen Dat stoere uiterlijk hebben we mee willen geven aan de woningen op het Czaar Peterpad. We heben niet de intentie gehad om woningen uit het verleden na te bouwen. We hebben gezocht naar het Zaanse DNA en van daaruit de woningen vorm gegeven.

De woningen worden energie neutraal uitgevoerd en kunnen optioneel als “nul op de meter woning” worden uitgevoerd. Energie neutraal betekend dat de woning voor de verwarming minimaal net zoveel energie oplevert als hij gebruikt. Energie oplevering geschiedt door middel van PV panelen. Een “nul op de meter woning” levert ook de energie voor het dagelijks gebruik: verlichting en ander energie gebruik.

Indeling


Als basis hebben de woningen een slimme indeling die is gebaseerd op de behoeften van een gezin. Een ruime entree met de ingang naar het toilet en een plek om alle jassen en schoenen een plekje te geven. De woonkamer met open keuken is indeelbaar op de manier die jij wilt. Het ziijraam op de begane grond is standaard.

Als jij openslaande deuren naar de voorkant wil hebben en je keuken tegen de lange wand wil plaatsen is dat mogelijk. Standaard hebben de woningen een grote raampartij met deur naar de tuin. Aan de achter- of zijkant nog een uitbouw? Dat kan meteen tijdens de bouw, maar ook op een typisch Zaanse manier, lees hieronder. Op de verdieping vindt je drie slaapkamers en de zolder is nog vrij indeelbaar.

Kavel

Er zijn vier kavels van 144 tot 162 m2. Op die kavel staat vanzelfsprekend je huis, maar je dient ook je eventuele auto op de kavel te parkeren. Achter in de tuin staat je fietsenschuurtje. De tuin wordt opgeleverd met een laagje teelaarde of zand als je de tuin wil bestraten. Het pad en je voortuintje wordt bestraat met gebakken klinkers en dient beschikbaar gehouden te worden voor overpad. De achtertuinen zijn ongeveer 8 meter diep en breed circa 60m2 groot.

Opties

“Een goed jaareinde” Als de Zaankanters van vroeger tijden een goed jaar hadden bouwden ze een stukje aan de woning. Zo kan jij dat ook doen, laat eventueel wel alvast de heipalen slaan. Maar je kan dat ook meteen laten doen, Standaard is een uitbouw aan de achterkant van de woning 1,20 meter lang. Aan de zijkant kun je ook de woning uitbouwen, let er wel op dat je dan minder makkelijk in je tuintje komt. Op het dak kun je aan de voorzijde kun je kiezen voor een kleine en aan de achterkant een brede dakkapel. Op de verdieping zijn standaard drie slaapkamers, als jij liever twee slaapkamers wilt en een wasruimte of de zolder inrichten als slaapkamer of een wasruimte is dat vanzelfsprekend mogelijk.

Opleverniveau

De woningen zijn helemaal nieuw! Je kunt dus gelijk met inrichten beginnen en dat is in dit gedeelte van de Zaanstreek vrij uitzonderlijk. Vaak moet je de woning eerst bewoonbaar maken, hier niet! Het toilet en de badkamer worden ingericht en betegeld opgeleverd. Alleen het design en de inrichting van de keuken is jouw pakkie aan.